Educatieve Sudoku Variaties

Een Educatieve Sudoku Variatie is een standaard Sudoku waarin één of meer extra groepen samenhangende velden zijn verwerkt met een aantal, dat kan afwijken van de roostergrootte van de Sudoku. De cijfers of letters, die in deze velden al gegeven zijn of moeten komen hebben speciale eigenschappen met een andere logica dan die van de Sudoku. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze eigenschappen van deze extra groep(en) is van deze Educatieve Sudoku Variatie, in een regelmatige wisselwerking met de Sudoku logica, de unieke oplossing logisch af te leiden.

 • Educatieve

  Sudoku Variaties

  Het betreft voornamelijk groepen met cijfers met rekenkundige logica (bijv. de CalculoDoku en de RekenRoosterDoku), met cijfers met speciale eigenschappen (bijv. de PriemDoku, de MagischVierkantDoku en de ReeksDoku), en met cijfers en letters met de logica van het ruimtelijk inzicht (bijv. de KloonDoku, de PalindroomDoku, de SpiraloDoku, de PuzzelstukjesDoku en de TetrisDoku).

   

  Hier kunt u een beschrijving van alle Educatieve Sudoku Variaties downloaden.

   

  Door voortdurend rekening te houden met de logica van de eigenschappen van deze extra groep(en) is, in een regelmatige wisselwerking met de Sudoku logica, de unieke oplossing van een Educatieve Sudoku Variatie logisch af te leiden.

   

  De extra groepen zijn vaak verdeeld over diverse blokken van de Sudoku (zie het plaatje rechts) zodat je letterlijk “out-of-the-box” moet redeneren om in een leeg veld van zo’n Educatieve Sudoku Variatie het enige mogelijk cijfer of de enig mogelijke letter logisch af te leiden.

   

  Een Educatieve Sudoku Variatie kan worden gecombineerd met extra groepen van een Uitdagende Sudoku Variatie en/of met groepen van één of meer andere Educatieve Sudoku Variaties.

   

  FAQ 2 verschaft u de nodige informatie over de belangrijkste factoren die de moeilijkheidsgraad van een Educatieve Sudoku Variatie bepalen.

   

  Van de meeste Educatieve Sudoku Variaties kunt u een gratis voorbeeld als pdf downloaden. De pdf van deze voorbeeld Sudoku is interactief oplosbaar op de pc, de laptop of tablet, mits hierop de Acrobat Adobe Reader is geïnstalleerd. Elk gratis voorbeeld Educatieve Sudoku Variatie bevat nadere informatie over dit product. Ook bevat deze voorbeeld Sudoku een catalogus van de beschikbare Educatieve Sudoku Variaties van dit product.

   

  Een losse Educatieve Sudoku Variatie kost € 1,75, incl. BTW. Voor dit bedrag ontvangt u als pdf de interactief oplosbare puzzel, een mogelijke stap-voor-stapaanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden, en de oplossing van de puzzel.

   

  U kunt losse Educatieve Sudoku Variaties alleen bestellen door een e-mail te sturen naar folkert@sudoku-variations.com, onder vermelding van de bestelcode(s).

   

  Ga voor de te downloaden voorbeeld Educatieve Sudoku Variaties naar de menuoptie GRATIS.

   

  De Educatieve Sudoku Variaties heb ik per 20 stuks gebundeld in E-boeken. Een E-boek kost dan geen € 35,00, ook geen € 17,50, maar slechts € 14,50, incl. BTW. Deze E-boeken kunt u wel via de SHOP bestellen.

  De volgende E-boeken zijn beschikbaar:

   

   

  01 IOESVINL: 20 Interactief Oplosbare Educatieve Sudoku Variaties – Deel 1

  Prijs: € 14,50, incl. BTW - 152 pagina’s.

   

   

  01 IOCDINL: 20 Interactief Oplosbare CalculoDoku’s – Deel 1

  Prijs: € 14,50, incl. BTW - 148 pagina’s.

   

  De catalogus met de beschikbare Educatieve en Uitdagende Sudoku Variaties kunt u hier downloaden. In deze catalogus staat van alle beschikbare Educatieve en Uitdagende Sudoku Variaties beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Uw e-mailadres gebruik ik alleen om uw bestelling(en) te kunnen afhandelen en/of u te informeren over nieuwe losse Uitdagende Sudoku Variaties en/of andere losse Educatieve Sudoku. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden (zie de Privacyverklaring onderaan op mijn website).  download de catalogus van alle educatieve en uitdagende sudoku variaties