Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • EvenOnevenDoku's

  educatieve sudoku variatie

  Een EvenOnevenDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met een aantal gemarkeerde velden, die alleen even cijfers of oneven cijfers kunnen bevatten.

   

  Een variant van de EvenOnevenDoku is de EvenOnevenLaagHoogDoku. Een EvenOnevenLaagHoogDoku bevat een aantal groepen van twee samenhangende velden, die alleen of even cijfers, of oneven cijfers, of lage cijfers (1, 2, 3 en 4) of hoge cijfers (5, 6, 7, 8 en 9) moeten bevatten.

   

  Een variant van de EvenOnevenDoku met letters is de KlinkerMedeklinkerDoku. In de gemarkeerde velden van deze variant kunnen alleen maar klinkers of medeklinkers komen.

   

  Een EvenOnevenDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om u een indruk te krijgen van een EvenOnevenDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Beschrijving van de gratis EvenOnevenDoku

   

  Als je deze Educatieve Sudoku Variatie (EvenOnevenDoku) hebt opgelost moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze Sudoku bevat een aantal gemarkeerde velden die alleen de even cijfers 2, 4, 6 en 8 kunnen bevatten.

   

  Zonder deze gemarkeerde velden met even cijfers heeft deze Sudoku, met deze 17 gegeven cijfers, meer dan 1.000 verschillende oplossingen.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschap van de cijfers in deze gemarkeerde velden kan je de unieke oplossing van deze EvenOnevenDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder.

   

  De catalogus met de beschikbare EvenOnevenDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare EvenOnevenDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis EvenOnevenDoku met catalogus