Sudoku Cursussen

 • 10 OEFEN SUDOKU’S BIJ DE CURSUS 02 SCNL: HET OPLOSSEN VAN EEN SUDOKU MET DE JUISTE HOEVEELHEID INFORMATIE

  Sudoku Cursus oefenboek: 02OSNL

  In de cursus 02 SCNL “Het oplossen van een Sudoku met de juiste hoeveelheid informatie”, hebt u, stap-voor-stap, leren begrijpen hoe je met zuivere logica en goed redeneren de unieke oplossing van een standaard 9 bij 9 Sudoku kunt afleiden.

   

  Bovendien hebt u ontdekt hoe gemakkelijk het is om te leren begrijpen hoe je met een systematische aanpak een Sudoku oplost, en dat u dit steeds sneller gaat doen. Hierdoor wordt u uitgedaagd om moeilijkere Sudoku puzzels te gaan oplossen.

   

  Dit hebt u geleerd door het toepassen van de methodiek om het aantal velden in een blok, waarin een te analyseren cijfer kan komen, terug te brengen tot max. twee (of drie als deze drie velden in één rij of in één kolom in dit blok kunnen komen). Anders krijg je teveel informatie.

   

  De tweede methode die u hebt geleerd om toe te passen is de scanmethode. Hierbij tast u met uw ogen als het ware af welke blokken het te analyseren blok beïnvloeden voor de mogelijke positie van het te analyseren cijfer. Om uw kennis en vaardigheden verder te oefenen bevat dit E-boek “10 oefen Sudoku’s bij de cursus 02 SCNL”, elk met een gedetailleerde mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden. Bij elke Sudoku is het aantal gegeven cijfers vermeld.

   

  Probeert u steeds eerst zelf de Sudoku op te lossen. Om u daarbij te helpen treft u in hoofdstuk 4 grote Sudoku’s aan, die u hiervoor kunt printen en/of als u de mogelijke stap-voor-stap aanpak wilt volgen. Afhankelijk van uw keuze zal uw oplossingspad anders verlopen, maar het uiteindelijke resultaat – de unieke oplossing van de Sudoku – moet natuurlijk hetzelfde zijn.

   

  Een tip is om goed in de gaten te houden wanneer u van een bepaald cijfer inmiddels acht exemplaren heb kunne invullen. Het veld van het blok, waarin dit cijfer (het negende exemplaar) nog niet aanwezig is, is dan met 100% zekerheid logisch af te leiden.

   

   

  Bestelcode 02 OSNL: € 4,75, incl. BTW – 118 pagina’s