Sudoku Cursussen

 • 30 OEFEN SUDOKU’S BIJ DE CURSUS 01 SCNL EN 01 SCINL: HET OPLOSSEN VAN EEN SUDOKU VOOR BEGINNERS - DEEL 1

  Sudoku Cursus oefenboek: 01OSNL

  In de cursus 01 SCNL “Het oplossen van een Sudoku vanaf het begin”, als deel 1 voor Beginners, hebt u, stap-voor-stap, leren begrijpen hoe je met zuivere logica en goed redeneren de unieke oplossing van een standaard 9 bij 9 Sudoku kunt afleiden. Bovendien hebt u ontdekt hoe gemakkelijk het is om te leren begrijpen hoe je met een systematische aanpak een Sudoku oplost, en dat u dit steeds sneller gaat doen. Hierdoor wordt u uitgedaagd om moeilijkere Sudoku puzzels te gaan oplossen.

   

  Om uw kennis en vaardigheden verder te oefenen bevat dit E-boek “30 oefen Sudoku’s bij de cursus 01 SCNL”, elk een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden. Bij elke Sudoku is het aantal gegeven cijfers vermeld.

   

  Om uw geheugen op te frissen bevat dit E-boek eerst informatie over wat een Sudoku is met een aantal gedefinieerde begrippen. Ook bevat het een aantal eenvoudige oplostips en –trucks.

   

  Probeert u steeds eerst zelf de Sudoku op te lossen. Afhankelijk van uw keuze zal uw oplossingspad anders verlopen, maar het uiteindelijke resultaat – de unieke oplossing van de Sudoku – moet natuurlijk hetzelfde zijn.

   

  Unieke oplossing van de Sudoku’s 1 t.e.m. 15 kunt u logisch afleiden door het logisch afleiden van alleen maar zuivere enkelvoudige cijfers.

   

  Bij de Sudoku’s 16 t.e.m. 30 ontstaan regelmatig in een groep twee velden, die slechts twee dezelfde cijfers kunnen bevatten (= zuivere cijferparen).

   

  Het is handig om dergelijke zuivere cijferparen in het klein in de twee velden van die groep te noteren. Zodra één van deze twee cijfers voor één van die twee velden logisch kan worden afgeleid is het andere cijfer in het andere veld ook met 100% zekerheid in te vullen. In de mogelijke stap-voor-stap aanpak van deze Sudoku’s is dat, waar nodig, ook als zodanig uitgewerkt.

   

  Een andere tip is om goed in de gaten te houden wanneer u van een bepaald cijfer inmiddels acht exemplaren heb kunne invullen. Het veld van het blok, waarin dit cijfer (het negende exemplaar) nog niet aanwezig is, is dan met 100% zekerheid logisch af te leiden. In hoofdstuk 5 treft u grote Sudoku’s aan, die u kunt printen als u de mogelijke stap-voor-stap aanpak wilt volgen.

   

   

  Bestelcode 01 OSNL: € 4,75, incl. BTW – 197 pagina’s