Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

U leert o.a. als handig hulpmiddel het noteren van de mogelijke kandidaatcijfers in nog lege velden, maar dan op basis van de juiste hoeveelheid informatie. U leert bovendien dat deze verkregen hoeveelheid informatie u verder kan helpen om nieuwe cijfers logisch af te leiden, die u eerst nog niet kon afleiden. Hierdoor bent u in staat om een Sudoku sneller te gaan oplossen en komen ook de wat moeilijkere Sudoku’s binnen uw handbereik om te gaan oplossen.

Waardoor de moeilijkheidsgraad van een Sudoku o.a. wordt bepaald kunt u hier lezen.

Met de verkregen basiskennis leert u ook een tweetal uitdagende Sudoku variaties met een aantal extra groepen, die de verschillende cijfers ook precies eenmaal moeten bevatten, systematisch op te lossen.

Het cursusaanbod bevat ook een cursus om een eigen standaard Sudoku met een unieke oplossing te ontwerpen, alsmede een workshop om met de juiste hoeveelheid een Sudoku op te lossen. Deze workshop is gebaseerd op de gelijknamige cursus.