Sudoku Cursussen

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het ontwerpen van een eigen Sudoku met een unieke oplossing

  Sudoku Cursus 8

  Deze cursus is bedoeld voor die Sudoku liefhebbers die willen leren begrijpen wat de systematische structuur is van een Sudoku met een oplossing.

   

  Daardoor leer je begrijpen hoe je een Sudoku met een oplossing en vanuit die Sudoku met een oplossing een Sudoku met een unieke oplossing kunt ontwerpen.

   

  Begrijpen hoe je een Sudoku met een unieke oplossing kunt ontwerpen draagt er bovendien aan bij dat het analytisch denkvermogen en het probleemoplossend vermogen worden vergroot door het begrijpen hoe een Sudoku systematisch in elkaar zit.

   

  En dat levert weer een bijdrage aan het verkrijgen van het nodige zelfvertrouwen. Je hebt namelijk geen rekenkundige kennis nodig omdat de cijfers van en Sudoku een zuiver symbolische waarde hebben. Je kunt een Sudoku ook ontwerpen met negen andere symbolen, zoals plaatjes, leestekens en letters.

   

  Het begrijpen hoe je een Sudoku met een unieke oplossing kunt ontwerpen gaat echter nog een stap verder in die zelfontwikkeling. Je moet niet alleen “doorhebben” hoe je een Sudoku moet oplossen op basis van de hiervoor geldende regels, maar je moet ook in staat zijn het proces wat aan het ontwerpen van zo’n puzzel ten grondslag ligt goed te doorgronden.

   

  Hiermee trek je de ontwikkeling van het probleemoplossend vermogen meteen op een hoger niveau. Daar kan je in jouw verdere leven alleen maar je voordeel mee doen.

   

  In deze cursus wordt het ontwerpen van een Sudoku met een unieke oplossing stap-voor-stap, met de nodige zelfwerkzaamheid, opgebouwd. Na een korte introductie over wat een Sudoku feitelijk is en over wat wetenswaardigheden over deze nog steeds zeer populaire puzzel worden de nodige tips gegeven hoe je een Sudoku kunt oplossen. Om na te gaan of je dit goed begrepen heeft ga je als cursist een eenvoudige Sudoku oplossen.

   

  De eerste fase om tot het kunnen ontwerpen van een Sudoku met een unieke oplossing te komen is het ontwerpen van een Sudoku met een oplossing.

   

  Er wordt eerst stap-voor-stap een voorbeeld Sudoku met een oplossing ontworpen, waarna je zelf jouw eigen Sudoku met een oplossing gaat ontwerpen.

   

  Deze eigen Sudoku is de basis voor de tweede fase, waarin het ontwerpen van een Sudoku met een unieke oplossing stap-voor-stap wordt behandeld, Eerst weer met behulp van een voorbeeld Sudoku. De eigen ontworpen Sudoku met een oplossing ga je vervolgens gebruiken om een eigen Sudoku met een unieke oplossing te ontwerpen.

   

  Om na te gaan of de eigen ontworpen Sudoku met een unieke oplossing inderdaad een unieke oplossing heeft kan je iemand anders vragen deze Sudoku op te lossen. En de persoon vragen diens bevindingen naar je terug te koppelen.

   

  Als achtergrondinformatie is een hoofdstuk gewijd aan de belangrijkste factoren, die de moeilijkheidsgraad van een op te lossen Sudoku mede bepalen.

   

  Ter ondersteuning van het logisch kunnen afleiden van de unieke oplossing van de eigen ontworpen Sudoku bevat deze cursus een hoofdstuk met de uitleg van een aantal eenvoudige oplosmethoden.

   

  Om een indruk van deze cursus te krijgen kunt u de cursusinformatie downloaden onderaan deze pagina.

  Bestelcode 08 SCNL. Prijs: € 7,50 incl. BTW. Aantal pagina’s: 59


  Bestelcode Overzicht Sudoku Variations Cursussen Prijs
  01 SCNL Het oplossen van een Sudoku vanaf het begin € 19,50
  01 SCINL Het oplossen van een Sudoku vanaf het begin – interactieve versie € 29,50
  02 SCNL Het oplossen van een Sudoku met de juiste hoeveelheid informatie € 15,00
  03 SCNL Sudoku oplostechnieken voor beginners, gevorderden en professionals € 17,50
  04 SCNL Het oplossen van een X-Doku € 6,50
  05 SCNL Het oplossen van een VierBlokkenDoku € 6,50
  06 SCNL Het oplossen van een Sudoku met rechthoekige blokken € 6,50
  07 SCNL Het oplossen van een Sudoku met onregelmatig gevormde blokken € 6,50
  08 SCNL Het ontwerpen van een eigen Sudoku met een unieke oplossing € 7,50
  01 OSNL 30 Oefen Sudoku’s bij de cursus 01 SCNL en 01 SCINL € 4,75
  02 OSNL 10 Oefen Sudoku’s bij de cursus 02 SCNL € 4,75
  03 OSNL 30 Oefen Sudoku’s bij de cursus 03 SCNL € 4,75

   

   

  download de cursusinformatie van cursus 08